OVER ONS

De European School of Laparoscopic Surgery (ESLS) is opgericht in 1992 en is vandaag de dag een wereldwijde referentie voor het onderwijs in laparoscopische technieken. Het ESLS-team wordt wereldwijd gevraagd voor zijn expertise en bevordert een toegankelijke geavanceerde geneeskunde over de hele wereld.

vDe Europese School voor Laparoscopische Chirurgie van het Universitair Ziekenhuis Saint-Pierre is een van de oudste en belangrijkste scholen voor laparoscopische chirurgie in Europa. Sinds de kamagra belgique oprichting hebben meer dan 5000 fellows en chirurgen de cursussen gevolgd die werden gegeven door enkele van de meest vooraanstaande experts ter wereld.

Deze cursussen worden al jaren erkend door de Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES) en door de European Association for Endoscopic Surgery (EAES).

De ESLS verzorgt onderwijs op afstand, wat betekent dat alle cursussen worden gegeven in universitaire centra over de hele wereld, ook in derdewereldlanden. Het hoofddoel van de workshops van dit jaar is laparoscopische chirurgen alle details (trucs en valkuilen) te bieden die zij nodig hebben om geavanceerde laparoscopische procedures uit te voeren.

CURSUSSEN

Een dagworkshop in : Bariatrische – Colorectale – Single Access Chirurgie – Hernia Reparatie – TransAnal Colorectal
VERPLEEGKUNDIGE DAG

Leer het verplegend personeel om alles wat zich niet in het operatiegebied zelf bevindt te beheren, zodat de chirurg zich alleen met de inwendige holte hoeft bezig te houden.

v ULB STUDENT

Algemene chirurgie MA1

25
Jaren ervaring

40
Verschillende landen

24
Professoren & Specialisten

2000
Conferenties over de hele wereld

BestuurDr. Guy-Bernard Cadiere
Directeur

Spijsverteringschirurg

Dr. Jacques Himpens
Co-Directeur

SpijsverteringschirurgDr. Gilles Fourtanier
Co-Directeur

Spijsverteringschirurg

Meer
CONTACT
Ons adres
Ziekenhuis St gel kamagra Pierre

322, Hoogstraat

1000 Brussel

Openingstijden
Maandag – Vrijdag 08:00AM – 17:00PM

+32 2 535 41 15

PROF. G-B CADIERE

Professor Cadiere is hoofd van de dienst spijsverteringschirurgie van het Universitair Ziekenhuis St Pierre en hoogleraar chirurgie aan de ULB. Hij is ook gastprofessor aan vele universiteiten in Europa, de VS, Zuid-Amerika en Azië. Hij is de directeur-stichter van de European School of Laparoscopic Surgery.

Als pionier in minimaal invasieve chirurgische technieken staat hij aan de wieg van vele chirurgische instrumenten en nieuwe chirurgische technieken.

In 1992, realiseert hij voor het eerst in de wereld, de obesitas chirurgie laparoscopisch. In 1999 was hij de eerste chirurg ter wereld die laparoscopische chirurgie uitvoerde met behulp van een robot. In 2006 maakte hij jelly kamagra de eerste anti-reflux fundoplicatie transoraal.

Hij heeft meer dan 1000 lezingen gegeven en geeft vele chirurgische demonstraties in universiteiten wereldwijd. Hij is de auteur van meer dan 200 originele publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Hij is ook auteur van boeken en chirurgische atlassen.

Zijn onderzoek, inzet en activisme wekken regelmatig de belangstelling van vele media en diverse interviews, boeken, artikelen en reportages werden aan hem gewijd.

In 1991 werkte hij voor Dokters van de Wereld in Vietnam en in 1992 voor Artsen zonder Grenzen in Cambodja. Hij onderwijst al 20 jaar minimaal invasieve chirurgie in vele Afrikaanse landen en is goed voor meer dan 40 onderwijsopdrachten en het bereiken van operationele demonstraties DR Congo, Mali, Senegal, Rwanda, Madagaskar, Gabon, Kameroen en Burkina Faso.

In 2014 werd hij benoemd tot Doctor Honoris Causa van de Universiteit van Toulouse.

General Surgery – MEDI G – 4061 (22 hours)

The Surgery Course Certificate is given by Prof Cadière
in MA1 and includes :

Theoretical Course : 8 hours

Schedule:

Unknow for the moment

TP ETUDIANTS

November 12-14, 2018

1. History of Surgery

2. Pathophysiology of surgical aggression

3. Surgical indications

4. Preoperative

5. Surgerical intervention

6. Postoperative management

The theoretical course is available kamagra 100 in the MEDI G – 4061 syllabus.

Clinical Cases: 2 hours

The theoretical course is reviewed through clinical cases.

1. Practical classes will take place at the St. Peter ‘s Hospital between XX.XX.2018 and XX.XX.2018 in the operating room

(5 students per room). Please contact Prof. Cadière’s secretariat to know your schedule (+32 2 535 31 49).

2. Practical workshops will be held at the Clinique César De Paepe on XX.XX.2018. An evaluation on the quality of the sutures will be done at the end of the day.

At the end of the practical course the student is able to:

1. Assist in the operating room to a surgical kamagra viagra procedure

2. Cut with different devices

3. Suture

4. Coagulate

5. Staple

6. Perform surgical procedures in a simulator

Exam 2018:

XX.XX.2018​

The exam content will be based on the topics covered in the syllabus and the clinical cases seen in class. It will consist on 5 open questions. The exam will be graded out of 20 and a supplementary point will be given to the first 20 students who have obtained the best scores during the pratical courses which will be held in Caesar De Paepe.